Duurzaam slopen zonder luchtvervuiling

De LCP en de Hoogbouw slopen we met de nodige zorgvuldigheid. Dit doen we om de luchtkwaliteit niet nadelig te beïnvloeden. We weten dat tijdens de sloop kwartstof vrijkomt en in het gebouw asbesthoudende toepassingen zitten. Het asbest wordt eerst zorgvuldig en onder strikte wet- en regelgeving verwijderd. Voordat we werkelijk met de sloop starten, geeft een laboratorium het gebouw vrij door het uitvoeren van een ‘eindinspectie na asbestsaneren’. We weten dus zeker dat er geen asbest meer in het gebouw zit, als we beginnen met de totaalsloop.

Het kwartsstof bestrijden we tijdens de machinale sloop door te sproeien. We hebben zelfs sproeiers op de aanbouwdelen van de sloopkranen en sproeien dus direct bij de bron! Puin houden we tijdens de verdere bewerking en het afvoeren nat. Verder zorgen we dat de wegen schoon blijven en de afvalbakken tijdens het transport afgedekt zijn. We doen er dus alles aan om stofverspreiding te voorkomen. Onze Assistent Omgevingsmanager (die op het terrein aanwezig is) houdt hier streng toezicht op. Wanneer buiten het sloopterrein stof waarneembaar is, worden aanvullende maatregelen getroffen. Stof mag dus zichtbaar zijn, maar niet buiten ons sloopterrein. Heeft u vragen of klachten met betrekking tot de luchtkwaliteit, dan ontvangen wij graag uw bericht via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *